Actueel

Actueel
kinderworkshop

kinderworkshop

Speel de sterren van de hemel

Dan kan in de zomervakantie. Theatergroep Zierik organiseert een theaterworkshop speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.
Je maakt kennis met alles wat met theater te maken heeft. Je speelt in een echt theater, je kunt je kleden zodat je eigen moeder je niet meer herkent, je wordt geschminkt, je kunt in de spotlights staan en een dansje maken. Theater is magie. Alles is mogelijk. We maken een toneelspel dat helemaal door jullie zelf bedacht is. We gaan in onze fantasie op reis naar..... waar gaan we eigenlijk naar toe? Jij mag het zeggen. Je zult zien dat we onderweg rare types tegenkomen. We gaan het zien, we gaan het spelen, we gaan het maken.

Je wordt begeleid door de gepassioneerde theatermakers Mels Hoogenboom en Nelleke Tamerus. We werken 4 dagen en sluiten de laatste dag af met een voorstelling in het theater. Nou vooruit, ouders mogen komen kijken. Lijkt het je leuk? Meld je dan snel aan want de groep kan niet te groot …

Verder lezen ›
Een Program

Een Program

Theatergroep Zierk presenteert komend najaar:

 

Een Program

Een voorstelling over 

Wat was, wat is en wat er overblijft

Geschreven en geregisseerd door Mels Hoogenboom

Spel: Cora Hoogstrate, Tamara van As en Yolanda Smits

Verder lezen ›
Struisvogels op de coolsingel

Struisvogels op de coolsingel

Op 14 mei 1940 werd Rotterdam getroffen door een bombardement. Rond de 850 burgers werden daarbij gedood. Deze vijandelijke aanval leidde tot de capitulatie van Nederland. Het bombardement met 97.000 kilo brisantbommen, duurde slechts een kwartier. De gevolgen zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar.
In Struisvogels op de Coolsingel, een bundel van 7 monologen, vertellen zeven slachtoffers
hun verhaal. Wat gebeurde er voorafgaand aan het bombardement, waar waren zij op dat moment mee bezig, hoe zag hun leven eruit, wat deden ze, wat dachten ze, waar droomden ze van? Met de vertolking van deze indringende verhalen krijgen we zicht op het intieme leven van gewone burgers tijdens een historisch belangrijke gebeurtenis.

Struisvogels op de Coolsingel is geschreven door Anna Enquist, Anne Vegter en Antoine Uitdehaag.

We maken kennis met Leendert, oppasser in de diergaarde; Cato, de verloofde van Leendert; Hedy met haar Arie; Rita,een scholiere; Adelheid en Helmut, Duitse …

Verder lezen ›
Familie

Familie

Wordt verwacht In het najaar 2021

Familie van Maria Goos
“Alles moet blijven zoals het nooit geweest is”. Dat verzucht Nico, een van de leden van de familie Tegenkamp.
Ze zijn gezellig een lang weekend met zijn allen in een Zwitsers chalet. Nu moeder is uitbehandeld komen ze nog één keer voor een skivakantie bij elkaar, om op warme wijze afscheid van haar te nemen. Maar gezellig wordt het niet, en warm al helemaal niet. Terwijl de Glühwein rijkelijk vloeit, wordt het verleden opgerakeld en komen oude frustraties naar boven. En dat is nog maar het begin van de avond.
Hoewel ze allemaal verlangen naar liefde en geborgenheid, is er teveel woede en pijn. Dan heeft Moeder Els nog een verrassing….

Van Maria Goos, die ook de succesvolle drama tv-series “Pleidooi” en “Oud Geld” schreef, verscheen in 2000 het toneelstuk Familie, een amusante, onthutsende en ontroerende tragikomedie. De schrijfster noemt het zelf “een meedogenloos stuk over mensen die wel …

Verder lezen ›