Unknown: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /var/www/vhosts/theatergroepzierik.nl/httpdocs/frontend/model/cms/menu.php on line 282 Actueel

Actueel

Actueel
Familie

Familie

Theatergroep  Zierik

presenteert

“Familie

van Maria Goos

Regie Cees Möhlmann

Rollen:

Jan en Els:                Joost de Oude, Hildegard van Popering

Von en Bibi:             Jeffrey Limburg, Carina Bartels

Nico en Sandra:      Mels Hoogenboom, Tamara van As

Familie is een tragikomedie over zes mensen die totaal niet bij elkaar passen, maar wel bij elkaar horen. In 2000 bewees Maria Goos na de voortreffelijke tv-series "Pleidooi" en "Oud Geld", met dit onthutsend en ontroerende familiedrama ook een weergaloos theaterschrijfster te zijn. De Volkskrant schreef indertijd:

"Plotwendingen, orginele vondsten en een weldadige wisseling in toon, van pijnlijk-komisch tot verstikkend dramatisch, maken "Familie" tot een voorstelling waarvan je geen minuut wilt missen."

In een poging nader tot elkaar te komen hebben Jan en Els Tegenkamp hun kinderen met aanhang uitgenodigd voor een korte vakantie in een Zwitsers chalet. Het leek zo'n goed …

Verder lezen ›
Cultuurhuis ZierikC

Cultuurhuis ZierikC

Na een paar spannende maanden is er een eind gekomen aan de onzekerheid over het voortbestaan van ons mooie theater. 

Gemeente Schouwen Duiveland maakte gebruik van het voorkeursrecht om het pand aan te kopen. Daarna werd het linea recta doorverkocht aan Stichting Cultuurhuis ZierikC met hulp van een welwillende investeerder.
Een ingewikkelde constructie? Nee hoor, een geweldig manier om cultuur een plek te geven, letterlijk en figuurlijk. 
Straks is ons theater onderdeel van een plek waarin mensen elkaar ontmoeten, inspireren en samenwerken.

We zijn de gemeenteraadsleden dan ook zeer erkentelijk voor het bieden van deze kans!
En we nemen ons petje af voor de mensen van Stichting Cultuurhuis ZierikC die genoeg lef en doorzettingsvermogen hadden om steeds naar nieuwe wegen te zoeken. Die nooit de moed opgaven. Hulde aan dit kleine groepje mensen!!
Wij zijn blij, heel blij! 

Verder lezen ›