Actueel

Actueel

Theater Op Maat

Theatergroep Zierik presenteert  T O M  Theater Op Maat

Theater in de buitenlucht. 
Wij zijn er klaar voor. Het is wachten op het groene licht van het RIVM en het warme licht van de zon.

Nog even wachten.....

U hoort van ons

KOMT GOED!

TOT DAN

Verder lezen ›
Struisvogels op de coolsingel

Struisvogels op de coolsingel

Op 14 mei 1940 werd Rotterdam getroffen door een bombardement. Rond de 850 burgers werden daarbij gedood. Deze vijandelijke aanval leidde tot de capitulatie van Nederland. Het bombardement met 97.000 kilo brisantbommen, duurde slechts een kwartier. De gevolgen zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar.
In Struisvogels op de Coolsingel, een bundel van 7 monologen, vertellen zeven slachtoffers
hun verhaal. Wat gebeurde er voorafgaand aan het bombardement, waar waren zij op dat moment mee bezig, hoe zag hun leven eruit, wat deden ze, wat dachten ze, waar droomden ze van? Met de vertolking van deze indringende verhalen krijgen we zicht op het intieme leven van gewone burgers tijdens een historisch belangrijke gebeurtenis.

Struisvogels op de Coolsingel is geschreven door Anna Enquist, Anne Vegter en Antoine Uitdehaag.

We maken kennis met Leendert, oppasser in de diergaarde; Cato, de verloofde van Leendert; Hedy met haar Arie; Rita,een scholiere; Adelheid en Helmut, Duitse …

Verder lezen ›
Robert Baarda "Laat Me Gaan"

Robert Baarda "Laat Me Gaan"

Robert Baarda is zeker geen onbekende in theater De Verdieping.Hij trad al een aantal keer op met zijn eigen muziek, samen met zijn band. Op zondag 4 juli om 15.00 is hij te zien in de solovoorstelling."Laat Me Gaan". Het is een buitenvoorstelling en wordt gespeeld in de tuin van het Cultuurhuis Zierik C.

De vertel- en muziekvoorstelling "Laat Me Gaan!" is een verhaal over een persoonlijke zoektocht naar het vinden van een brug tussen droom en werkelijkheid. Robert vertelt en zingt over zijn geboortegrond; 'nieuw' land van zaaien, groeien, bloeien en oogsten. En over verdwalen in eigen fantasieën, vluchten in langlopende fictieve alter ego personages met succesvolle carrières en het schrille contrast tot zijn echte dagelijkse bestaan van mee hobbelen zonder toekomstperspectief. Totdat...

"Soms moet je weg van wat je vormt om te kunnen zijn wie je bent of te ontdekken wat dat is."  (Uit het lied 'De Oorsprong')

Maar bovenal gaat "Laat Me Gaan!" over de schoonheid …

Verder lezen ›
Familie

Familie

Wordt verwacht In het najaar 2021

Familie van Maria Goos
“Alles moet blijven zoals het nooit geweest is”. Dat verzucht Nico, een van de leden van de familie Tegenkamp.
Ze zijn gezellig een lang weekend met zijn allen in een Zwitsers chalet. Nu moeder is uitbehandeld komen ze nog één keer voor een skivakantie bij elkaar, om op warme wijze afscheid van haar te nemen. Maar gezellig wordt het niet, en warm al helemaal niet. Terwijl de Glühwein rijkelijk vloeit, wordt het verleden opgerakeld en komen oude frustraties naar boven. En dat is nog maar het begin van de avond.
Hoewel ze allemaal verlangen naar liefde en geborgenheid, is er teveel woede en pijn. Dan heeft Moeder Els nog een verrassing….

Van Maria Goos, die ook de succesvolle drama tv-series “Pleidooi” en “Oud Geld” schreef, verscheen in 2000 het toneelstuk Familie, een amusante, onthutsende en ontroerende tragikomedie. De schrijfster noemt het zelf “een meedogenloos stuk over mensen die wel …

Verder lezen ›