Actueel

Actueel
Nooit opgeven

Nooit opgeven

Geef nooit op

'Nooit opgeven' is de overkoepelende titel van de twee korte toneelstukken die op 21 en 22 september gespeeld, gezongen en gedanst worden in Theater De Verdieping. Beide stukken zijn geregisseerd door Liesbeth Verzijden.

De Marsmeiden
Theatergroep Zierik speelt de eenakter 'De Marsmeiden', geschreven door Peter Aten, waarin de beste majorettes van weleer laten zien dat ze 25 jaar na dato allesbehalve afgeschreven zijn. Een stuk vol humor

regie: Liesbeh Verzijden
spel: Cora, Hildegard en Renée
techniek: Gerard

---

Draaikonten
XXLarge-theaterspeelt ''Draaikonten'' van de auteur Maria Goos. Ook in Draaikonten gaat het over het feit dat je nooit te oud bent om je idealen na te streven. Als je maar creatief bent en nooit opgeeft. Een verhaal dat verrast.

regie: Liesbeth Verzijden
spel: Adje Kloos, John Rijsdijk en Max Többen

ZATERDAG 21 SEPTEMBER  2019 - AANVANG 20.00 UUR
ZONDAG 22 september 2019 - AANVANG 14.30 UUR

Verder lezen ›
De Jossen

De Jossen

Welkom op de open dag in het Josdom op 1 november a.s. of op één van de andere open dagen.

De mensen van het Josdom laten je graag meegenieten van hun wondere cultuur, gebaseerd op saamhorigheid en pure liefde. De Jossen resideren in Theater de Verdieping, vandaar de uitnodiging. Ze heten allemaal Jos, makkelijk, één keer Jos roepen en ze reageren allemaal. En niet alleen hun naam is hetzelfde, ze zijn hetzelfde, ze horen bij elkaar, ze houden van elkaar. 

Toch zul je op de open dag getuige zijn van een keerpunt in het bestaan van het Josdom.
Een totale verwarring tot gevolg hebbend.

'Ben ik nog de de enige die is zoals iedereen?'

De Jossen, val en revival der saamhorigheid, is een toneelstuk van de Vlaamse schrijver Tom Lanoye. Het thema dat uitgespeeld wordt is de strijd tussen het individu en de groep, de eigen identiteit en de groepsnorm. 
Vast herkenbaar want hoe veilig voelen we ons bij de maatschappelijk geaccepteerde normen? Hoe comfortabel is het de …

Verder lezen ›
Pas de deux

Pas de deux

We spelen “Pas de deux” op 14 september in Den Haag

"Een Must-See" "Geweldig genoten" 

"Wát een toneelfeest"

De reacties op het  schitterende theaterstuk  “Pas de deux” zijn zo overweldigend positief, dat Theatergroep Zierik heeft besloten om ook in andere theaters te gaan spelen. Op vrijdag 19 april speelden we het in het Minitheater in Middelburg.

Voor de recensie van Ali Pankow van de voorstelling: klik hier

Het verhaal: we zijn als publiek aanwezig in het repetitielokaal van een schouwburg. Een bekende acteur en een jonge populaire actrice, die vroeger samen een liefdesrelatie hadden, moeten een zeer romantische scène repeteren uit een bekend toneelstuk. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Ondanks de aanwezigheid van een derde persoon, de technicus, loopt de repetitie danig uit de hand; steeds weer komen bij de spelers de oude gevoelens, verlangens en frustraties naar boven en vermengen zich met de teksten van het toneelspel. Steeds verder ook …

Verder lezen ›
Cultuurhuis ZierikC

Cultuurhuis ZierikC

Na een paar spannende maanden is er een eind gekomen aan de onzekerheid over het voortbestaan van ons mooie theater. 

Gemeente Schouwen Duiveland maakte gebruik van het voorkeursrecht om het pand aan te kopen. Daarna werd het linea recta doorverkocht aan Stichting Cultuurhuis ZierikC met hulp van een welwillende investeerder.
Een ingewikkelde constructie? Nee hoor, een geweldig manier om cultuur een plek te geven, letterlijk en figuurlijk. 
Straks is ons theater onderdeel van een plek waarin mensen elkaar ontmoeten, inspireren en samenwerken.

We zijn de gemeenteraadsleden dan ook zeer erkentelijk voor het bieden van deze kans!
En we nemen ons petje af voor de mensen van Stichting Cultuurhuis ZierikC die genoeg lef en doorzettingsvermogen hadden om steeds naar nieuwe wegen te zoeken. Die nooit de moed opgaven. Hulde aan dit kleine groepje mensen!!
Wij zijn blij, heel blij! 

Safe the date:

open dag op 21 september

Verder lezen ›