Actueel

Actueel
Cultuurhuis ZierikC

Cultuurhuis ZierikC

Na een paar spannende maanden is er een eind gekomen aan de onzekerheid over het voortbestaan van ons mooie theater. 

Gemeente Schouwen Duiveland maakte gebruik van het voorkeursrecht om het pand aan te kopen. Daarna werd het linea recta doorverkocht aan Stichting Cultuurhuis ZierikC met hulp van een welwillende investeerder.
Een ingewikkelde constructie? Nee hoor, een geweldig manier om cultuur een plek te geven, letterlijk en figuurlijk. 
Straks is ons theater onderdeel van een plek waarin mensen elkaar ontmoeten, inspireren en samenwerken.

We zijn de gemeenteraadsleden dan ook zeer erkentelijk voor het bieden van deze kans!
En we nemen ons petje af voor de mensen van Stichting Cultuurhuis ZierikC die genoeg lef en doorzettingsvermogen hadden om steeds naar nieuwe wegen te zoeken. Die nooit de moed opgaven. Hulde aan dit kleine groepje mensen!!
Wij zijn blij, heel blij! 

We laten van ons horen!!

Verder lezen ›
De marsmeiden en XXLarge-theater

De marsmeiden en XXLarge-theater

De Marsmeiden

Op zaterdagavond 21 en zondagmiddag 22 september a.s. marcheren de marsmeiden weer op de speelvloer van Theater de Verdieping. Een hilarisch toneelspel waarin drie dames laten zien dat vergane glorie altijd weer opgepoetst kan worden. 

De Marsmeiden is een tekst van Peter Aten

regie: Liesbeh Verzijden
spel: Cora, Hildegard en Renée
techniek: Gerard

foto van Peter Kouijzer

---

XXLarge-theater

Diezelfde avond en middag speelt ook de groep XXLarge-theater. Deze groep, ook een regie van Liesbeth Verzijden, is te gast in Theater de Verdieping. Zij spelen het toneelstuk ''Draaikonten voor senioren'' van de auteur Maria Goos.


Esther en Frans, al jarenlang een dansechtpaar hebben er alles voor over om de top te bereiken. Deze - inmiddels danssenioren - kunnen niet meer leven met het feit dat zij al jaren lang geen prijs meer hebben gewonnen. Hun laatste grote prijs was in de B-klasse, 25 jaar geleden tijdens de finale ballroom in …

Verder lezen ›

De Jossen

Welkom op de open dag in het Josdom op 1 november a.s. of op één van de andere open dagen.

De mensen van het Josdom laten je graag meegenieten van hun wondere cultuur, gebaseerd op saamhorigheid en pure liefde. De Jossen resideren in Theater de Verdieping, vandaar de uitnodiging. Ze heten allemaal Jos, makkelijk, één keer Jos roepen en ze reageren allemaal. En niet alleen hun naam is hetzelfde, ze zijn hetzelfde, ze horen bij elkaar, ze houden van elkaar. 

Toch zul je op de open dag getuige zijn van een keerpunt in het bestaan van het Josdom.
Een totale verwarring tot gevolg hebbend.

'Ben ik nog de de enige die is zoals iedereen?'

De Jossen, val en revival der saamhorigheid, is een toneelstuk van de Vlaamse schrijver Tom Lanoye. Het thema dat uitgespeeld wordt is de strijd tussen het individu en de groep, de eigen identiteit en de groepsnorm. 
Vast herkenbaar want hoe veilig voelen we ons bij de maatschappelijk geaccepteerde normen? Hoe comfortabel is het de …

Verder lezen ›
Pas de deux

Pas de deux

We spelen “Pas de deux” op 7 september in Nederweert

"Een Must-See" "Geweldig genoten" 

"Wát een toneelfeest"

De reacties op het  schitterende theaterstuk  “Pas de deux” zijn zo overweldigend positief, dat Theatergroep Zierik heeft besloten om ook in andere theaters te gaan spelen. Op vrijdag 19 april speelden we het in het Minitheater in Middelburg.

Voor de recensie van Ali Pankow van de voorstelling: klik hier

Het verhaal: we zijn als publiek aanwezig in het repetitielokaal van een schouwburg. Een bekende acteur en een jonge populaire actrice, die vroeger samen een liefdesrelatie hadden, moeten een zeer romantische scène repeteren uit een bekend toneelstuk. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Ondanks de aanwezigheid van een derde persoon, de technicus, loopt de repetitie danig uit de hand; steeds weer komen bij de spelers de oude gevoelens, verlangens en frustraties naar boven en vermengen zich met de teksten van het toneelspel. Steeds verder ook …

Verder lezen ›