Actueel

Actueel
Wij dagen je uit

Wij dagen je uit

Ben je tussen de 14 en 20 jaar en heb je iets te vertellen? Heb je de behoefte mensen te overtuigen van jouw kijk op de maatschappij?  Wil je je zelfgeschreven verhaal uitspelen op het podium? Wil je het publiek aan het lachen maken of wil je dat ze ontroerd raken? Wil je ervaren hoe het is om in spotlight te staan? Wil je met vrienden een creatief weekend beleven? Theatergroep Zierik geeft je de kans om jouw idee uit te werken tot een presentatie. Jij komt met je idee en wij helpen je om het in een theatrale vorm te gieten.
Sta op het podium als acteur, cabaretier, spreker, rapper, pantomimespeler of een andere kunstvorm. Solo, als duo of met je vriendengroep. Wat jij wilt.

Er is een theater
Er is een regisseur
Er is een muzikant
Er is een technicus
Er is een grimeur
Er is publiek
En jij bent er!

Meld je aan! In het weekend van 10, 11 en 12 december 2021 heb je de beschikking over Theater de Verdieping met alle faciliteiten.
Het programma is als volgt:
- …

Verder lezen ›
Veel langer dan je je kunt voorstellen

Veel langer dan je je kunt voorstellen

HELAAS KAN DOOR OMSTANDIGHEDEN DEZE VOORSTELLING NU NIET GESPEELD WORDEN. OP EEN LATER TIJDSTIP WORDT DEZE HERNOMEN. In plaats hiervan zal "Roest" gespeeld worden, een komische voorstelling over het ongemak bij een eerste ontmoeting. 

Spel: Mels Hoogenboom en Tamara van As

Regie: Ali Pankow

Tekst Jibbe Willems

Een vrouw van 30 beleeft elke nacht weer het moment waarop ze als 14-jarige de jongen op wie ze verliefd isgezegd heeft waarom ze niet wil roken. Wat ze hem toen zei....ze had zo graag wat anders willen zeggen. Maar dat kon natuurlijk niet.

En dan de stilte...de hamenrende stilte. Ze duurt lang. Langer nog. Veel langer dan je je kunt voorstellen.

Tekst: Rebekka de Wit

Regie Mels Hoogenboom

Spel: Ylva Spiekerman van Weezelenburg en Wilco de Valk

Deze voorstelling zal samen met Een Program vertoond worden op:

vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober (20.00 uur)

zondag 10 oktober (15.00 uur)

vrijdag 15 oktober ( 20.00 uur) en zondag 17 …

Verder lezen ›
Een Program

Een Program

Theatergroep Zierik presenteert:

 

Een Program

Een voorstelling over 

Wat was, wat is en wat er overblijft

Geschreven en geregisseerd door Mels Hoogenboom

Spel: Cora Hoogstrate, Tamara van As en Yolanda Smits

In "Een Program" zijn drie vrouwen verzeild geraakt in een wereld die ze niet kennen. Een wereld vol herinneringen. Een wereld...tja, wat voor wereld is het nu eigenlijk? Men zegt: van het concert des levens krijgt niemand een program. Maar is dat wel zo?

De voorstelling Een Program zal samen met de voorstelling Veel langer dan je je kunt voorstellen te zien zijn op:

UPDATE: De voorstelling "Veel langer dan je je kunt voorstellen" kan wegens omstandigheden niet gespeeld worden. In plaats daarvan zal vooraf aan Een Program de voorstelling Roest te zien zijn. Roest is een komsche voorstelling over ongemak tijdens een eerste date.Het wordt gespeeld door MEls Hoogenboom en Tamara van As, onder regie van Ali Pankow.

vrijdag 8 en zaterdag 9 …

Verder lezen ›
Struisvogels op de coolsingel

Struisvogels op de coolsingel

Op 14 mei 1940 werd Rotterdam getroffen door een bombardement. Rond de 850 burgers werden daarbij gedood. Deze vijandelijke aanval leidde tot de capitulatie van Nederland. Het bombardement met 97.000 kilo brisantbommen, duurde slechts een kwartier. De gevolgen zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar.
In Struisvogels op de Coolsingel, een bundel van 7 monologen, vertellen zeven slachtoffers
hun verhaal. Wat gebeurde er voorafgaand aan het bombardement, waar waren zij op dat moment mee bezig, hoe zag hun leven eruit, wat deden ze, wat dachten ze, waar droomden ze van? Met de vertolking van deze indringende verhalen krijgen we zicht op het intieme leven van gewone burgers tijdens een historisch belangrijke gebeurtenis.

Struisvogels op de Coolsingel is geschreven door Anna Enquist, Anne Vegter en Antoine Uitdehaag.

We maken kennis met Leendert, oppasser in de diergaarde; Cato, de verloofde van Leendert; Hedy met haar Arie; Rita,een scholiere; Adelheid en Helmut, Duitse …

Verder lezen ›
Familie

Familie

Familie van Maria Goos

“Alles moet blijven zoals het nooit geweest is”. Dat verzucht Nico, een van de leden van de familie Tegenkamp.
Ze zijn gezellig een lang weekend met zijn allen in een Zwitsers chalet. Nu moeder is uitbehandeld komen ze nog één keer voor een skivakantie bij elkaar, om op warme wijze afscheid van haar te nemen. Maar gezellig wordt het niet, en warm al helemaal niet. Terwijl de Glühwein rijkelijk vloeit, wordt het verleden opgerakeld en komen oude frustraties naar boven. En dat is nog maar het begin van de avond.
Hoewel ze allemaal verlangen naar liefde en geborgenheid, is er teveel woede en pijn. Dan heeft Moeder Els nog een verrassing….

Van Maria Goos, die ook de succesvolle drama tv-series “Pleidooi” en “Oud Geld” schreef, verscheen in 2000 het toneelstuk Familie, een amusante, onthutsende en ontroerende tragikomedie. De schrijfster noemt het zelf “een meedogenloos stuk over mensen die wel bij elkaar horen, maar absoluut niet …

Verder lezen ›