Actueel

Actueel
Poëzie- en muziekmiddag

Poëzie- en muziekmiddag

Poëzie- en muziekmiddag in De Verdieping


Zondagmiddag 8 december zullen in Theater De Verdieping in een ongedwongen en gemoedelijke sfeer diverse dichters en muzikanten optreden.
De voormalige stadsdichters van Middelburg en Dodrecht, Anna de Bryuckere en Peter M. van der Linden, zullen er zijn. Bijzonder is dat Anna de Bryuckere zichzelf zal begeleiden met contrabas. Peter M. van der Linden, ook kunstenaar, zal een aantal van zijn schilderijen meenemen, waar hij gedichten bij heeft gemaakt. Verder zullen voordragen uit eigen werk de jonge dichter Kaj Lems uit Noordwelle en Ester van Meurs uit Zierikzee.

Voor de muzikale omlijsting zorgt het Nederlandstalig duo El Capsoñez (Jur Houtman en Mels Hoogenboom). Tamara van As zal een aantal liedjes ten gehore brengen van onder andere Sjaan Duinhoven en Eva Crutzen. Ze wordt begeleid door multi-instrumentalist Frans Blanker. De band Cabin 6 geeft in een poëtische muziekschets hun interpretatie van de Griekse mythe …

Verder lezen ›
De Jossen

De Jossen

Het Josdom heeft de deuren gesloten.

Alle Jossen van het Josdom hebben je graag laten meegenieten van hun wondere cultuur, gebaseerd op saamhorigheid en pure liefde. We danken een ieder voor de komst, de reacties, ja, de vele mooie reacties.

En bedenk: je bent heus niet de enige die nog is zoals iedereen!

De foto's zijn van Peter Kouijzer

Verder lezen ›
Cultuurhuis ZierikC

Cultuurhuis ZierikC

Na een paar spannende maanden is er een eind gekomen aan de onzekerheid over het voortbestaan van ons mooie theater. 

Gemeente Schouwen Duiveland maakte gebruik van het voorkeursrecht om het pand aan te kopen. Daarna werd het linea recta doorverkocht aan Stichting Cultuurhuis ZierikC met hulp van een welwillende investeerder.
Een ingewikkelde constructie? Nee hoor, een geweldig manier om cultuur een plek te geven, letterlijk en figuurlijk. 
Straks is ons theater onderdeel van een plek waarin mensen elkaar ontmoeten, inspireren en samenwerken.

We zijn de gemeenteraadsleden dan ook zeer erkentelijk voor het bieden van deze kans!
En we nemen ons petje af voor de mensen van Stichting Cultuurhuis ZierikC die genoeg lef en doorzettingsvermogen hadden om steeds naar nieuwe wegen te zoeken. Die nooit de moed opgaven. Hulde aan dit kleine groepje mensen!!
Wij zijn blij, heel blij! 

Verder lezen ›