Theater na de dam

‹ Terug naar het overzicht

Theater na de dam

Theater na de dam

Cultuurhuis ZierikC zoekt spelers! 

Cultuurhuis ZierikC speelt een voorstelling in het kader van Theater Na de Dam
Op 4 mei 2023 om 21.00 uur na de Nationale herdenking op de Dam. We spelen in Fizi (filmtheater Zierikzee)

Als cultuurmakers van Cultuurhuis ZierikC slaan we onze handen ineen en werken we aan een voorstelling voor Theater Na de Dam. 

Theater Na de Dam is een landelijk project om de verhalen van de Tweede Wereldoorlog levend te houden. Opdat we nooit de gruwelen van oorlog en de onvanzelfsprekendheid van vrijheid zullen vergeten. Elk jaar spelen er in Nederland gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.
Omdat we een eerste gezamenlijke cultuurhuisproductie maken en er binnen onze muren zoveel talent te vinden is hopen we spelers uit alle hoeken van het pand te verzamelen. Overigens zijn mensen buiten het cultuurhuis ook van harte welkom om zich aan te sluiten bij de spelersgroep.

Globale inhoud stuk:
Wij hebben ons laten inspireren door de verhalen van de Struikelstenen van Schouwen-Duiveland. https://struikelstenenzeeland.nl/. Welke mensen zitten er achter deze namen en hoe kunnen we hun verhaal vertellen via theater, poëzie, dans en muziek? Op dit moment ligt er een plan klaar om te gaan uitwerken op de vloer. Op het podium verbeelden we een samenleving door de tijd heen. Een samenleving die te maken krijgt met uitsluiting, vrijheidsbeperking en polarisatie, maar ook met samenwerking, verbinding en ontmoeting. We gaan op zoek naar de vraag: ‘Ben ik mens genoeg?’. 


Struikelstenen in Zierikzee. © Wendy Wagenmakers PZC

Omdat we een veelvoud aan spelers nodig hebben die onze samenleving vertegenwoordigt zijn we op zoek naar spelers van jong tot oud! Belangrijk: je hoeft geen ervaring te hebben met toneel, dans, muziek of andere podiumkunsten! We zijn vooral op zoek naar mensen die het leuk vinden om zich op het podium te bewegen. Mensen die willen meewerken aan een mooi project waarin, ook voor spelers, samenwerking verbinding en ontmoeting centraal staan.

Je bent op de volgende momenten beschikbaar:

● Repetitieavonden: 4, 11, 18 en 25 april 2023 (tussen 19:00 en 21:30)
● Repetitiedagen: 8 en 15 april (tussen 10.00 - 15.00 uur)
● Generale repetitie: 2 mei of 4 mei 2023 (nader te bepalen tijdstip)
● Voorstelling: 4 mei 2023 (avond) 

● Kun je niet alle dagen maar heb je wel interesse? Bespreek je opties met ons.

Mocht je op een of meerdere van de repetitie momenten niet beschikbaar zijn, maar desondanks graag mee willen doen? Laat het ons vooral weten, dan kijken we wat er mogelijk is!
Meld je aan met een mailtje naar: cultuurhuiszierikc@gmail.com  of via Theatergroep Zierik