Pas de deux

‹ Terug naar het overzicht

Pas de deux

Pas de deux

Theatergroep Zierik presenteert haar voorjaarsproductie:

PAS DE DEUX” van HUGO CLAUS

Met: Tamara van As, Mels Hoogenboom en Justin Troost
Regie Cees Möhlmann

“Pas de Deux”, een liefdesverhaal vol hartstocht over een bekend acteur en een populaire jonge actrice, die vroeger minnaars waren, en nu samen een heftige liefdesscène moeten repeteren, waarbij zij elkaars verleden, elkaars reputatie en elkaars liefdesrelaties met krachtdadige middelen openbreken en onttakelen.

Hugo Claus, de grote Vlaamse auteur, hield van het theater; van de acteurs en hun werk; van de geur van decors en kostuums; van de magie achter de coulissen. Hij schreef daarom in 1973 “Pas de deux”, een tragikomedie over het wereldje van het Nederlandse toneel, en actualiseerde het in 1997. Het stuk geeft een inkijk  in het dagelijks werk van toneelspelers en hoe een toneelstuk tot stand komt, en de emotionele uitbarstingen die daarbij soms optreden.

We zijn aanwezig in het repetitielokaal. Tijdens de repetitie lopen de realiteit van de gespeelde scène en de verloren, maar bij flarden terugkomende liefde van de acteur en de actrice steeds meer door elkaar, wat verwarrend, amusant en soms aangrijpend werkt. De inspeciënt, op de achtergrond aan het werk, kan niet voorkomen dat het spel ontspoort en escaleert.

Intussen krijgen we dezelfde speelscène met alle heftige onderbrekingen ongeveer driemaal te zien, in verschillende stijlen; de eerste scène is afgeleid van de chique Engelse komedie, de tweede scène wordt gespeeld op de rauwe manier zoals Lodewijk de Boer die voorstaat en de derde scène is gebaseerd op het minimale van het Japanse Noh-theater.

“Pas de deux”

-Een maskerade zonder maskers - Een hartstochtelijk verhaal - Een vlijmend spel.

Avondvoorstellingen, aanvang 20.00 uur
vrijdag 15, zaterdag 16, vrijdag 22 februari & vrijdag 1, zaterdag 2, donderdag 7, zaterdag 9 maart 2019

Matinee, aanvang 14.00 ur
zondag 24 februari 2019

In Theater De Verdieping

U kunt een kaartje reserveren via de button 'tickets' aan de rechterkant.

Pas de deux Pas de deux