De Feeks wordt getemd

‹ Terug naar het overzicht

De Feeks wordt getemd

De Feeks wordt getemd

De eerste productie van Theatergroep Zierik in THEATER DE VERDIEPING wordt gespeeld op

vrijdag 3 (besloten voorstelling), zaterdag 4, donderdag 9, vrijdag 10, zaterdag 11 (tevens matinee 14.30 uur), donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2017  - aanvang 20.00 uur.

DE FEEKS WORDT GETEMD (The taming of the shrew)

van William Shakespeare.

Regie Cees Möhlmann 

Een muzikale bewerking van deze onovertroffen komedie.

Bewerking : Dirk Tanghe

aanvang 20.00 uur    entree €12,00

​Kaartjes bestellen via deze link toegangskaartjes.nu

De trailer van de voorstelling kan je via deze link zien

Cees Möhlmann schreef liedjes bij deze voorstelling en Mels Hoogenboom zette ze op muziek.

Spel en zang: Tamara van As, Mels Hoogenboom, Ylva Spiekerman van Weezelenburg, Mario van Dongen, Renée van der Hulle, Gabri de Groot, Carina Bartels, Hildegard van Popering, Joost de Oude, Ria Willemse

Het stuk gaat over twee zusters, Bianca en Katharina. Bianca,de jongste,  is lieftallig en braaf.  De oudste, Katherina, is niet op haar mondje gevallen en wordt als een feeks beschouwd. Hun moeder bepaalt dat Bianca niet mag trouwen voordat Katharina een man heeft, waarop twee aanbidders van Bianca het plan opvatten Katharina aan de man te helpen.

Ze vinden Petruccio, een schatrijke man uit Verona bereid om Katharina het hof te maken, omdat er een grote bruidsschat tegenover staat. Bij hun eerste kennismaking valt Katharina bij hem in de smaak, omdat ze rad van tong is en hem veel weerwerk biedt. Petruchio is vast van plan haar te temmen, en dat doet hij door zich nog bruter te gedragen dan zij. Maar zij geeft zich niet zonder slag of stoot gewonnen.

Hij tergt haar, neemt haar gevoelens op de hak en geeft haar er op alle mogelijke manieren van langs en schuwt zelfs een pak op haar billen niet.  Al het personeel, de meiden en de knechten werken mee om Katharina klein te krijgen.  Intussen moeten Bianca’s  huwelijkskandidaten knarsetandend afwachten of de Feeks getemd zal worden.  En of dat uiteindelijk lukt …?