Actueel

Actueel
Eenakterfestival in De Verdieping

Eenakterfestival in De Verdieping

Op zaterdag 9 juni organiseren we in ons theater De Verdieping een Eenakterfestival.

Elk jaar organiseert het Zeeuws Centrum voor Amateurtheater een eenakterfestival waaraan allerlei Zeeuwse theatergezelschappen deelnemen. Jaarlijks levert dat een gezellig tweedaags festival op, met hele goede en soms wat minder goede eenakters. Dit festival is eind mei gehouden in De Stenge in Heinksenszand.

Theatergroep Zierik heeft de pareltjes van het fesitval gevraagd om hun eenakter ook in Zierikzee te komen spelen. Dit gaat dus op 9 juni gebeuren. Zes schitterende eenakters zul je te zien krijgen. Een niet alleen mooi, maar ook gevarieerd aanbod.Van jeugdige theatermakers tot een gerenommeerde groep als De Zeeuwse Komedie uit Vlissingen. Alle zijn aanwezig. Van stukken van de hand van Esther Gerritsen en Harold Pinter tot zelfgeschreven teksten. En uiteraard spelen ook onze leden Nelleke Tamerus en Ubald Nienhuis "Nacht" van Harold Pinter ook nog eens.

De avond begint om …

Verder lezen ›
Theatergroep Zierik speelde De Driestuiversopera van Bertolt Brecht

Theatergroep Zierik speelde De Driestuiversopera van Bertolt Brecht

THEATERGROEP ZIERIK presenteerde in samenwerking met een grote groep acteurs en actrices een van de beroemdste theaterstukken van de vorige eeuw:

DE DRIESTUIVERSOPERA VAN BERTOLT BRECHT EN KURT WEILL

De 8 uitvoeringen werden gespeeld tussen 25 mei en 4 juni 2016 en vonden plaats op een heel bijzondere locatie:
de voormalige meestoof en cichoreifabriek “De Kapel” in Capelle, het markante gebouw aan de N59 tussen Nieuwerkerk en Zierikzee, adres Rijksweg 19 4306 NA Nieuwerkerk.

Wij danken allen: het publiek, de vele medewerkers. Het was fantastisch!

Verder lezen ›