Actueel

Actueel
Een Sneeuw

Een Sneeuw

Theatergroep Zierik zit middenin het repetitieproces voor het toneelstuk ‘Een Sneeuw’ van Willem-Jan Otten. Het stuk wordt omschreven als een tragi-komedie. De volop aanwezige humor bedekt ook aardig wat leed, dat voor ieder personage in dit boeiende verhaal een andere lading heeft en waar de meesten liever over zwijgen. Het stuk speelt zich af begin jaren tachtig. De familie van Agnes Quint komt bij elkaar thuis bij hun moeder om daar de verjaardag van haar vriend Panda te vieren. Panda is een knuffelnaam die hij ruim veertien jaar geleden kreeg toebedeeld toen hij in de familie kwam.  Het publiek maakt kennis met drie generaties. De oudste volwassenen hebben destijds de Tweede Wereldoorlog nog meegemaakt. Dat verleden sluimert nog steeds onder hun huidige leven. Het blijkt immers niet zo eenvoudig om je verleden te ontlopen. Hoe hard je daarvoor ook je best doet, het grijpt je met regelmaat in je nekvel.

‘Een Sneeuw’ wordt opgevoerd in theater ‘De Verdieping’ …

Verder lezen ›
Theatergroep Zierik speelde De Driestuiversopera van Bertolt Brecht

Theatergroep Zierik speelde De Driestuiversopera van Bertolt Brecht

THEATERGROEP ZIERIK presenteerde in samenwerking met een grote groep acteurs en actrices een van de beroemdste theaterstukken van de vorige eeuw:

DE DRIESTUIVERSOPERA VAN BERTOLT BRECHT EN KURT WEILL

De 8 uitvoeringen werden gespeeld tussen 25 mei en 4 juni 2016 en vonden plaats op een heel bijzondere locatie:
de voormalige meestoof en cichoreifabriek “De Kapel” in Capelle, het markante gebouw aan de N59 tussen Nieuwerkerk en Zierikzee, adres Rijksweg 19 4306 NA Nieuwerkerk.

Wij danken allen: het publiek, de vele medewerkers. Het was fantastisch!

Verder lezen ›